TaalStaal is een wetenschappelijk congres voor professionals en onderzoekers. De taalontwikkelingsstoornis (TOS) staat centraal op dit congres. TaalStaal stelt recente internationale en Nederlandse onderzoeksresultaten beschikbaar voor de dagelijkse praktijk. Vooraanstaande sprekers uit binnen- en buitenland presenteren hun veelbetekenend onderzoek. TaalStaal biedt nieuwe, inspirerende inzichten en bewezen toepassingen. Hiermee levert TaalStaal een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de dagelijkse praktijk.

Voor wie?
TaalStaal is bestemd voor een brede groep professionals, zoals leraren, logopedisten, ambulant behandelaars in gezinnen, pedagogisch begeleiders, ambulant begeleiders en dienstverleners, intern begeleiders, gedragsdeskundigen, linguïsten, (jeugd)artsen en andere professionals die met TOS te maken hebben.

TaalStaal organisatie
De organisatie is in handen van vier expertiseorganisaties: Pento, NSDSK, Kentalis en Auris. Deze organisaties leveren zorg en speciaal onderwijs aan mensen die doof of slechthorend zijn, of een taalontwikkelingsstoornis hebben. De organisatie van TaalStaal komt voort uit de nauwe samenwerking met de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht.

Accreditatie
Net als vorige edities wordt ook voor TaalStaal 2024 accreditatie voor logopedisten aangevraagd. Op aanvraag kunnen deelnemers een deelnamebewijs ontvangen.

Contact

Neem contact op met de organisatie van het TaalStaal congres via: congres@taalstaal.nl

TaalStaal nieuws in je inbox ontvangen?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

 

De organisatie